Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 05 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Dow Jones gaat 7,7 procent hoger op positief coronanieuws

Logo Business AM
Markten

06/04/2020 | Dominique Dewitte | 2 min leestijd

Isopix

Goed nieuws vanuit het Europese en Amerikaanse coronafront stuwen de Amerikaanse beursindexen maandag ruim 7 procent hoger. De Dow Jones ging liefst 1.627 punten hoger, goed voor een winst van 7,7 procent. Ook de S&P 500 (+7 procent) en de techbeurs Nasdaq (+7,3 procent) boekten grote winsten.

Nu het aantal bevestigde gevallen aan beide kanten van de Atlantische Oceaan lijkt te stabiliseren werd in alle 11 beurssectoren winst geboekt. Ook in New York, het epicentrum van de Amerikaanse epidemie, lijkt de piek in besmettingen te zijn bereikt. De grootste winnaars van de beurssessie zijn IT (+8,8 procent), consumentengoederen (+8,3 procent), nutsbedrijven (+7,7 procent) en de financiële sector (+7,7 procent). De Dow Jones noteert nu 24 procent hoger dan op 23 maart, toen onder impuls van de corona-epidemie de laagste notering in 4 jaar werd bereikt. 

Het Britse pond moet 0,2 procent inleveren tegenover de dollar nadat bekend raakte dat premier Boris Johnson werd overgeplaatst naar de intensive care voor de behandeling van het coronavirus.

Een vat ruwe olie kost 8% minder dan bij de opening, nu de langverwachte vergadering van de OPEC en andere topproducenten, waaronder Rusland, is uitgesteld tot 9 april. Goud gaat 3,6 procent hoger en kost nu 1.705 dollar per ounce. De euro moet opnieuw 0,1 procent prijsgeven en kost nog 1,08 Amerikaanse dollar. De bitcoin stijgt 6,6% in waarde en kost maandagavond 7.248 dollar.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks