Dow Jones gaat 7,7 procent hoger op positief coronanieuws

Goed nieuws vanuit het Europese en Amerikaanse coronafront stuwen de Amerikaanse beursindexen maandag ruim 7 procent hoger. De Dow Jones ging liefst 1.627 punten hoger, goed voor een winst van 7,7 procent. Ook de S&P 500 (+7 procent) en de techbeurs Nasdaq (+7,3 procent) boekten grote winsten.

Nu het aantal bevestigde gevallen aan beide kanten van de Atlantische Oceaan lijkt te stabiliseren werd in alle 11 beurssectoren winst geboekt. Ook in New York, het epicentrum van de Amerikaanse epidemie, lijkt de piek in besmettingen te zijn bereikt. De grootste winnaars van de beurssessie zijn IT (+8,8 procent), consumentengoederen (+8,3 procent), nutsbedrijven (+7,7 procent) en de financiële sector (+7,7 procent). De Dow Jones noteert nu 24 procent hoger dan op 23 maart, toen onder impuls van de corona-epidemie de laagste notering in 4 jaar werd bereikt. 

Het Britse pond moet 0,2 procent inleveren tegenover de dollar nadat bekend raakte dat premier Boris Johnson werd overgeplaatst naar de intensive care voor de behandeling van het coronavirus.

Een vat ruwe olie kost 8% minder dan bij de opening, nu de langverwachte vergadering van de OPEC en andere topproducenten, waaronder Rusland, is uitgesteld tot 9 april. Goud gaat 3,6 procent hoger en kost nu 1.705 dollar per ounce. De euro moet opnieuw 0,1 procent prijsgeven en kost nog 1,08 Amerikaanse dollar. De bitcoin stijgt 6,6% in waarde en kost maandagavond 7.248 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20