Dow bijna 400 punten lager nu twijfels rijzen over potentieel vaccin Moderna

De Amerikaanse beursindex Dow Jones moet dinsdag 390 punten inleveren, een verlies van 1,6 procent. Ook de S&P 500 gaat lager met een verlies van 1,05 procent. De techbeurs Nasdaq leek de dag lang met winst te kunnen afsluiten, maar ging in het laatste handelsuur alsnog onderuit (- 0,54 procent).

Zowel de Dow als de S&P 500 moesten in het laatste handelsuur terrein prijsgeven. Aanleiding was een rapport dat door de vakwebsite STAT news werd gepubliceerd. Daarin rezen twijfels over de maandag door het biotechbedrijf Moderna aangekondigde resultaten van een potentieel vaccin tegen het coronavirus.

Retailers als Kohl’s, Macy’s en Nordstrom kwamen onder druk te staan nadat doe-het-zelfketen Home Depot aankondigde zijn netto inkomen met meer dan 10 procent te hebben zien afnemen als gevolg van de pandemie. Ook Walmart zag eerdere winsten verdampen, ondanks dat het in het voorbije kwartaal 7 procent meer verkopen liet optekenen.

De Big Tech-aandelen Amazon en Netflix konden tijdelijk de meubelen redden op de Nasdaq. Ook daar ging de handel in het laatste uur negatief.

De beurzen blijven dus richting missen en tonen zich uitermate volatiel. Dat zal zonder twijfel blijven duren zolang er geen resultaten komen van de geleidelijke heropening van de economie. 

Olie blijft stijgen en gaat 1,7 procent hoger. Een vat WTI-olie kost dinsdagavond 32,36 Amerikaanse dollar. Goud maakt een deel van zijn verlies van maandag goed en stijgt 0,85 procent. Een ounce goud kost nu 1.748 dollar. De euro boekt een winst van 0,05 procent en kost 1,092 Amerikaanse dollar. Een bitcoin kost dinsdagavond 9.760 dollar, ongeveer even veel als 24 uur geleden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20