Dow: +299 punten: Regelgevers schieten Wall Street alweer te hulp

De Amerikaanse aandelenmarkten gaan donderdag flink hoger, nadat een reeks van 5 Amerikaanse toezichthouders, waaronder de Federal Reserve, een aantal regels voor de bankensector versoepelden. Banken krijgen zo meer werkkapitaal ter beschikking. Het gaat om regels die dateren uit de tijd van de financiële crisis in 2008.

De beursindex Dow Jones gaat net geen 300 punten hoger, een winst van 1,2 procent. De S&P 500 en de Nasdaq voegen beide 1,1 procent toe. 

Bank of America, JPMorgan Chase, Citigroup en Wells Fargo profiteren van de versoepelde regelgeving en gaan alle meer dan 3 procent hoger.

De beurzen hadden de dag nochtans met verlies ingezet. Het aantal besmettingen met het coronavirus blijft tegen een verontrustend tempo stijgen. Apple kondigde aan opnieuw meer meer winkels te sluiten, Disney stelt de opening van zijn pretpark in Californië uit, terwijl ook in Florida, waar een groot Disney-pretpark is, 7.200 medewerkers om uitstel van de heropening vragen.

In de ochtend raakte bekend dat afgelopen week 1,48 miljoen nieuwe werkloosheidsuitkeringen waren aangevraagd. Dat waren er een pak meer dan de 1,35 miljoen waar analisten vooraf op rekenden.

De olieprijs is donderdag met 2,66 procent gestegen. Een vat West Texas Intermediate is nu 39,02 dollar waard. Bij zoveel beursenthousiasme moet goud iets inleveren. Het edelmetaal gaat 0,11 procent lager. Voor een ounce betaalt u donderdagavond 1.772 dollar. De euro moet opnieuw een kwart procent inleveren en noteert nog net boven de 1,12 Amerikaanse dollar. Ook de bitcoin gaat een fractie lager (-0,1 procent) en kost nog 9.277 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20