Doorbraak in behandeling van dwarslaesie: significant verbeterde hand- en armfunctie met ONWARD® ARC-EX® Therapy

Met branded content van Onward Medical

ONWARD Medical, een toonaangevend medisch technologiebedrijf, heeft vandaag de wereldwijde resultaten van de Up-LIFT klinische studie bekendgemaakt in het gerenommeerde tijdschrift Nature Medicine. Deze studie toont aan dat de ARC-EX® Therapy aanzienlijke verbeteringen in de hand- en armfunctie biedt voor mensen met een dwarslaesie, waardoor hun kracht, functie en algehele levenskwaliteit aanzienlijk toenemen.

Grote doorbraak in behandeling

De resultaten van de Up-LIFT studie, uitgevoerd met 65 deelnemers verspreid over 14 toonaangevende SCI-centra in de Verenigde Staten, Europa en Canada, wijzen op de veiligheid en effectiviteit van ARC-EX Therapy. Bij 90% van de deelnemers werd een verbetering van kracht of functie van de bovenste ledematen gemeld, zelfs tot 34 jaar na het letsel. Bovendien rapporteerde 87% van de deelnemers een verbeterde globale levenskwaliteit.

Betere Zelfstandigheid en Levenskwaliteit

Chet Moritz, Ph.D., hoofdauteur van de publicatie en mede-hoofdonderzoeker aan de Universiteit van Washington, benadrukt het belang van deze bevindingen: “Na slechts twee maanden had meer dan de helft van de Up-LIFT deelnemers een gemiddelde verbetering bereikt in grijpkracht die groter is dan nodig om gevulde bekers op te tillen en in knijpkracht die gelijk is aan de kracht die nodig is om een voorwerp met een vork op te pakken of een sleutel in het stopcontact te steken.” Deze verbeteringen wijzen op een potentieel voor grotere onafhankelijkheid in dagelijkse activiteiten.

Breed scala aan voordelen

Deelnemers aan het onderzoek meldden niet alleen verbeterde kracht en functie, maar ook minder frequente verkramping, verbeterde slaap en een verbeterde tastzin. Dit draagt bij aan de algemene verbetering van hun levenskwaliteit. Zelfzorg, een cruciaal onderdeel van onafhankelijkheid na een dwarslaesie, verbeterde ook aanzienlijk.

Belangrijke Stemmen over de Doorbraak

Dave Marver, CEO van ONWARD Medical, zegt: “De bevindingen gepubliceerd in Nature Medicine leveren doorslaggevend en overtuigend bewijs dat ARC-EX het potentieel heeft om de onafhankelijkheid in dagelijkse activiteiten te herstellen en de kwaliteit van leven te verbeteren. We doen er alles aan om deze unieke technologie zo snel mogelijk naar de SCI-gemeenschap te brengen.”

De medeoprichters van ONWARD Medical, Grégoire Courtine, Ph.D., en Jocelyne Bloch, M.D., benadrukken de unieke bijdrage van hun team en de deelnemers: “We zijn er trots op dat ONWARD deze allereerste therapie heeft ontwikkeld waarvan is aangetoond dat deze kracht en functie verbetert na chronische incomplete tetraplegie.”

Conclusie: ARC-EX Therapy, een innovatieve, niet-invasieve ruggenmergstimulatietherapie, biedt nieuwe hoop voor mensen met chronische tetraplegie. De resultaten van de Up-LIFT studie benadrukken het potentieel van deze technologie om kracht, functie en onafhankelijkheid te herstellen, wat een significante verbetering van de levenskwaliteit kan betekenen voor veel mensen met een dwarslaesie.

Meer