Donald Trump sponsorde Bidens running mate in het verleden

Kamala Harris, die dinsdag werd uitgeroepen tot running mate van Democratisch presidentskandidaat Joe Biden, mocht bij haar vorige campagnes twee keer rekenen op geld van huidig president Donald Trump, een Republikein.

Dat schrijft de Amerikaanse nieuwswebsite NBC News op basis van documenten van de staat Californië.

De donaties gebeurden toen Harris campagne voerde om minister van Justitie te worden in de Californische deelstaatregering. Trump was toen nog niet politiek actief. In 2011 gaf hij haar 5.000 dollar en in 2013 doneerde hij 1.000 dollar aan haar campagne.

Fundraiser

‘Het was de New Yorkse justitieminister Eric Schneider die mijn dochter Ivanka had gevraagd of ze er niet voor kon zorgen dat ik een fundraiser voor de net verkozen Harris zou steunen’, zei Trump daar eerder al over in een verklaring onder ede. ‘Daarop schreef ik 5.000 dollar, het hoogst mogelijke bedrag, over, waarna Ivanka en enkele andere mensen uit mijn entourage het feest bijwoonden.’ Ivanka doneerde later ook nog 2.000 dollar.

Harris liet in 2015 via haar woordvoerster weten dat ze het geld van Trump had gegeven aan een nonprofitorganisatie die zich het lot van Centraal-Amerikanen aantrekt.

‘Racisme-onzin moet stoppen’

Een woordvoerster van de Trump-campagne laat weten dat hij ‘aan kandidaten van alle strekkingen doneerde toen hij nog niet in de politiek zat. Ik wil daarbij trouwens opmerken dat Kamala Harris een zwarte vrouw is en ik hoop dus dat die racisme-onzin nu ophoudt’, besloot ze. Trump wordt geregeld beschuldigd van racistische uitspraken of aanporren van racisme in de Amerikaanse maatschappij.

Trump reageerde ook al op de aanstelling van Harris als sidekick van Joe Biden. ‘Nog niet zo lang geleden noemde Kamala Harris Joe Biden een racist, waarop ze excuses vroeg die ze nooit kreeg. Het is duidelijk dat valse Kamala haar eigen waarden de rug toekeert om zich aan te sluiten bij de anti-politie-extremisten die de Democratische partij controleren’, klonk het.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20