Dogecoin nu waardevoller dan 120 van Amerika’s grootste bedrijven

Het Musk-effect is terug. Cryptomunt Dogecoin zag zijn koers met meer dan 117 procent stijgen sinds Musks overname van Twitter.

Waarom is dit belangrijk?

Elon Musk gelooft dat cryptomunt Dogecoin, die in 2013 opgericht werd als een grappige spin-off van Bitcoin, het best geschikt is om uit te groeien tot een internationaal digitaal betaalmiddel. De rijkste man ter wereld speelt dan ook met het idee om de mememunt in te voeren als betaalmiddel om zijn socialemediaplatform Twitter te mogen gebruiken. Cryptobeleggers springen daarom massaal terug op de Dogecoin-kar.

Opvallend: Waanzinnige cryptorally’s uit 2021 maken een comeback.

  • De koers van Dogecoin (DOGE) steeg vanaf dinsdag van 0,05 dollarcent naar een hoogtepunt van 0,15 dollarcent. Wellicht in anticipatie van Musks overname van Twitter.
  • Op het moment van schrijven gaat een DOGE-munt over de digitale toonbank voor 0,12 dollarcent. Daarmee noteert de cryptomunt een 24-uurse koersstijging van 25 procent en een wekelijkse rally van maar liefst 117 procent.

In perspectief: De grapmunt is nu een pak waardevoller dan de meeste van zijn “serieuze” concurrenten en zelfs enkele grote Amerikaanse bedrijven.

  • Met een marktwaarde van meer dan 17 miljard dollar is Dogecoin nu de nummer acht van de cryptomarkt.
  • Cardano (ADA), de smart contract-munt die vooral opbokst tegen Ethereum (ETH), zakt met zijn marktkapitalisatie van 14 miljard zo naar de negende plaats.
  • Zeker 120 bedrijven in de S&P 500, de aandelenindex die de 500 meest waardevolle Amerikaanse bedrijven volgt, zijn momenteel minder waardevol dan Dogecoin.

Dogecoin weldra in gebruik op Twitter?

De vraag die iedereen stelt: Hoe groot is de kans dat Musk Dogecoin wel degelijk zal samenvoegen met Twitter?

  • Volgens Cardano-oprichter Charles Hoskinson is de aankoop van Twitter door Musk wel degelijk een serieus signaal dat Dogecoin kan worden gebruikt voor bepaalde toepassingen op het socialemediaplatform.
  • Musk zou ooit met het idee gespeeld hebben om Twittergebruikers 0,1 Dogecoin (0,01 dollarcent) aan te rekenen per tweet.

(fjc)

Meer