LG stapt uit de markt voor smartphones

De Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant LG stopt met zijn verlieslatende gsm-activiteiten. Eind juli zal de sluiting naar verwachting afgerond zijn. Dat zegt de raad van bestuur van LG Electronics maandag in een verklaring.

‘De strategische beslissing van LG om de zeer concurrentiële sector van de mobiele telefonie te verlaten, stelt het bedrijf in staat om middelen te concentreren op groeigebieden’, klinkt het in de verklaring uit Seoel. LG denkt dan aan onder meer componenten voor elektrische voertuigen, robotica, kunstmatige intelligentie en business-to-businessoplossingen. LG wil ‘zijn mobiele expertise wel blijven benutten en mobiliteitsgerelateerde technologieën zoals 6G blijven ontwikkelen om het concurrentievermogen op andere zakelijke gebieden verder te versterken’.

Kerntechnologieën die tijdens de twee decennia van de mobiele bedrijfsactiviteiten van LG zijn ontwikkeld, moeten worden behouden en toegepast worden op bestaande en toekomstige producten, aldus het bedrijf.

Dat LG zou stoppen met de smartphonedivisie zat er al een tijdje aan te komen. De divisie vertoont al jaren een operationeel verlies.

Lees ook: Xiaomi voorspelt duurdere smartphones door chiptekort

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20