Dit zijn de toekomstige concurrenten van de Cybertruck

De voorstelling van de Cybertruck van Tesla heeft aanleiding gegeven tot een plotse verhoogde interesse in elektrische pick-ups. In de Verenigde Staten blijken minstens zeven andere bedrijven plannen te hebben om een pick-uptruck met elektrische aandrijving op de markt te brengen.

Analisten ramen dat de gezamenlijke productie van die fabrikanten over de periode van een half decennium zal oplopen tot 250.000 exemplaren per jaar. Achter dat aanbod gaan echter heel uiteenlopende fabrikanten schuil.

  • Enerzijds zijn er gevestigde autogroepen zoals General Motors of Ford Motor. Beide constructeurs willen over twee jaar een elektrische pickup op de markt brengen. Zowel Ford als General Motors zouden over vijf jaar een productieniveau van ongeveer 40.000 exemplaren willen bereiken.
De elektrische pick-up van Rivian – Isopix
  • De traditionele autoconstructeurs denken anderzijds ook aan een samenwerking met startups. Dat is onder meer het geval met Rivian, een bedrijf dat steun geniet van Amazon, maar ook van Ford Motor. Rivian wil eind volgend jaar met de productie van zijn elektrische pickup R1T van start gaan. In eerste instantie mikt het bedrijf op ongeveer 25.000 exemplaren per jaar.
  • Deze initiatieven moeten echter de concurrentie aangaan met een aantal nieuwkomers op de markt, zoals Bollinger Motors, Hercules Electric Vehicles, Atlis Motor Vehicles of Lordstown Motor.

De prijzen van de elektrische pickups zullen volgens de analisten variëren tussen 45.000 dollar tot 125.000 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20