Dit zijn de beste bestemmingen voor werken op afstand

Remote werken is niet langer een trend, maar een integraal onderdeel geworden van de arbeidsmarkt. HR-platform Remote heeft een update van hun lijst met beste bestemmingen voor remote werken gelost. Die lijst is een belangrijke bron geworden voor mensen die op zoek zijn naar een functionele omgeving om hun werk vanop afstand te kunnen doen.

Waarom is dit belangrijk?

Sinds 2020 is het belang van remote werken enorm toegenomen. Daarbij gaan veel werknemers en ondernemers op zoek naar een ideale werkplek. In 2021 kwam hetzelfde platform al eens met een eerste lijst, maar aangezien er de voorbije drie jaar enkele zaken zijn veranderd, is er nu een nieuwe lijst.

Die lijst is gebaseerd op een grondige analyse van factoren zoals levenskwaliteit, veiligheid, internet, economie en transport.

België niet in top 50

Hoewel Brussel (België) in de nieuwe lijst stijgt van plaats 99 naar plaats 72, is er nog steeds heel wat werk aan de winkel. In levenskwaliteit en veiligheid is de hoofdstad gestegen, maar de levenskosten zorgen ervoor dat ons land nog steeds niet in de top 50 te vinden is.

Nederland ziet een lichte daling maar is met Amsterdam nog steeds terug te vinden op een 28ste plek. Ook daar doen vooral de levenskosten hen de das om. Berlijn boekt dan weer vooruitgang en valt dit jaar net buiten de top 10 op een elfde plaats.

Top 10

De top 10 van beste bestemmingen voor remote werken biedt een gevarieerde mix van steden over de hele wereld. Madrid in Spanje prijkt bovenaan, gevolgd door het pittoreske Madeira in Portugal. Toronto in Canada, Auckland in Nieuw-Zeeland en Tokio in Japan maken de top vijf compleet. Andere vermeldingen zijn Parijs, Portland, Taipei, Stockholm en Reykjavík.

  1. Madrid 
  2. Madeira 
  3. Toronto 
  4. Auckland 
  5. Tokio 
  6. Parijs 
  7. Portland (Maine) 
  8. Taipei 
  9. Stockholm 
  10. Reykjavík 

👉 Bekijk de volledige lijst hier.