Dit zijn de beste Belgische webwinkels

De e-commercevereniging Becommerce maakte een oplijsting van de 100 best presterende webwinkels in België. Het algemene klassement wordt aangevoerd door de techreuzen, maar de Belgische top 40 is verrassender.

Door de coronacrisis zijn we lang aangewezen geweest op online shoppen als we kleren nodig hadden of die nieuwe tv wilden kopen nu we tijd hebben om hem te gebruiken. Dat heeft tot een enorme boom in e-commerce geleid. Wereldwijd verdienden webwinkels het afgelopen kwartaal 20 procent meer dan een jaar geleden.

En ook in België hebben de webwinkels daar een effect van gevoeld. Belangenvereniging Becommerce stelde een lijst op van de best presterende webwinkels ‘zodat zij zich kunnen vergelijken met concurrenten en hun strategie aanpassen.’

Telenet

In de algemene top 10, die geen rekening houdt met de locatie van de winkel, zitten er geen verrassingen. Op de eerste plaats vinden we Facebook, gevolgd door Microsoft, Apple en Netflix. De rest van het gezelschap is ook internationaal.

De beste Belgische webwinkel is echter verrassend genoeg het telecombedrijf Telenet, dat in het algemene klassement op de 24ste plaats staat. 2dehands.be en Proximus komen op plaats twee en drie, gevolgd door de ticketsite van de NMBS.

Vanden Borre

De eerste echte winkel is de elektronicareus Vanden Borre op plaats zeven. Meteen daarna volgt Delhaize, de eerste supermarkt in de rij. En die scoort daarmee stevig hoger dan zijn concurrenten. Colruyt staat met Collishop op de 17de plaats en andere supermarkten zijn zelfs niet in de top 40 terug te vinden. Op de laatste plaats staat Maxi Toys, dat op de rand van het faillissement balanceert.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20