Dit jaar vielen in Europa meer dan 15.000 doden als gevolg van de hete zomer. Volgens de WHO zal dit cijfer echter nog verder oplopen

In Europa zijn tot nu toe minstens 15.000 mensen gestorven als gevolg van het hete weer de afgelopen zomer. Dat zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in een onderzoek dat deze week op de klimaattop COP27 in Egypte werd gepresenteerd.

Waarom is dit belangrijk?

De afgelopen zomer was klimatologisch voor veel Europeanen een rampjaar. Extreme droogtes deden oogsten mislukken en zetten elektriciteitsnetwerken onder druk. Onderwijl raasden alles vernietigende bosbranden doorheen Zuid-Europa. Nu blijkt, dat naast materiële schade, er ook menselijk leed was. 

In het nieuws: Volgens de WHO zijn er in 2022 ten minste 15.000 mensen specifiek door de hitte gestorven. Dat zei Hans Kluge, de regionaal directeur van de gezondheidsorganisatie, in een verklaring aan France24.

  • “Onder andere bijna 4.000 sterfgevallen in Spanje, meer dan 1.000 in Portugal, zeker 3.200 in het Verenigd Koninkrijk en ongeveer 4.500 sterfgevallen in Duitsland, werden door de nationale gezondheidsautoriteiten gemeld tijdens de zomer”, aldus Kluge.
  • "Verwacht wordt dat
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20