Dit is’m! De kleinste drone ter wereld

Drones zijn populair, zeker bij mensen die graag filmpjes maken. We zien ze dan ook bijna wekelijks verschijnen met betere camera’s, stabilisering, snelheid of effectief bereik.Vaak niet goedkoop, niet zo heel klein en vaak ook niet iets waar je dagelijks mee ‘speelt’.

Dan zijn er de kleine drones. Dat die niet altijd in de speelgoedcategorie hoeven te vallen bewijst Aerix, een bedrijf dat zich specialiseert in nano drones, dat zijn de kleinste in hun soort.

Geen speelgoed?

Eigenlijk is het wel speelgoed, maar dan wel van het leukste soort. Dat betekent dat je er ook een kan kopen die een ingebouwde camera bevat,  waardoor je in first-person view kan gaan vliegen. Die camera stuurt het beeld naar een smartphone, opdat je kan zien waar je heen gaat. Dat alles wordt mogelijk gemaakt door de Aerix Vidius, een drone die exact 4,5 kubieke cm groot is. Kostprijs: om en bij de 75 euro.

’s Wereld kleinste drone?

Dan is er nog de Aerix Aerius, naar eigen zeggen ’s werelds kleinste quadcopter en die meet exact drie bij drie bij twee centimeter. De batterij is natuurlijk ook miniem, dus blijft de Aerius ook niet langer dan een minuut of zeven in de lucht maar voor zo lang het duurt heb je wel een drone-ervaring zoals je die van grotere exemplaren verwacht. De Aerius heeft ingebouwde stabilisatie, twee snelheden afhankelijk van hoe goed je er mee kunt omgaan (kleine drones zijn nogal temperamentvol), een modus voor beginners en voor gevorderden een speciale trukendoos die automatisch compenseert als je flips of barrel rolls wilt doen met je drone. Leuk ding dus, zeker voor de schamele dertig euro die je er voor betaalt.
 [Bron: Dutchcowboys.nl]
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20