Dit is hoeveel Kylian Mbappé écht zal verdienen bij Real Madrid

Real Madrid is op dit moment de beste club van Europa en misschien zelfs de hele wereld. De club won de Spaanse titel en de Champions League en als klap op de vuurpijl kondigde de Koninklijke deze week de komst van Kylian Mbappé aan. Hij zal volgend seizoen plaatsnemen naast onder andere Vinicius Jr. en Jude Bellingham.

Er is de laatste tijd veel te doen rond de financiële fair play in verschillende Europese competities. Zo werd FC Barcelona al verschillende keren op het matje geroepen en blijven ook de aantijgingen tegenover Manchester City in de Premier League toenemen.

Een van de topclubs die buiten schot lijkt te blijven, is Real Madrid. Dat is best opvallend, aangezien het team van trainer Carlo Ancelotti de laatste jaren zo goed als alles wint en daarnaast ook sterke, en dure, spelers blijft aanwerven. Het laatste voorbeeld daarvan is de komst van Franse sterspeler Kylian Mbappé, die dankzij een aantal toepassingen de grootverdiener van de club zal worden.

Invloed van Mbappé

Het seizoen 23-24 was een groot succes voor Real Madrid. Naast het winnen van de Spaanse competitie, won de club begin deze maand ook de Champions League. Die overwinning bracht het team maar liefst 137 miljoen euro op.

Begin deze week werd die overwinning extra gevierd met de bekendmaking van Kylian Mbappé als nieuwe speler. Hij zou ongeveer 15 miljoen euro per jaar gaan verdienen. Dat is voor een sterspeler als hij geen gigantisch hoog cijfer. Zeker niet als je weet dat Toni Kroos, die ondertussen zijn laatste seizoen speelde, zo’n 24 miljoen euro per jaar verdiende. Ook onder andere Luka Modrić (21 miljoen euro per jaar), Vini Jr. (20 miljoen euro per jaar) en opnieuw Jude Bellingham (20 miljoen euro per jaar) verdienen meer.

Tekenbonus

Het grote verschil tussen Mbappé en de andere spelers heeft te maken met de tekenbonus. Want hoewel sommige spelers meer per jaar zullen verdienen, krijgt de Franse sterspeler nog een extraatje. Daarmee zal zijn salaris op termijn hoger liggen dan dat van zijn teamgenoten.

De tekenbonus zou zo’n 150 miljoen euro bevatten. Dat zal Mbappé over een termijn van vijf jaar ontvangen. Dat is ook hoelang zijn contract bij Real Madrid geldig is. Dat wil zeggen dat de Fransman nog eens 30 miljoen euro extra per jaar zal ontvangen, wat neerkomt op 2,5 miljoen euro extra per maand. Op die manier zit Mbappé aan een maandsalaris van ongeveer 3,75 miljoen euro of een jaarsalaris van 45 miljoen euro.

Meer