Dit is de Mushroom Dome: ’s werelds meest geboekte Airbnb

De meest populaire Airbnb ter wereld ligt in het Californische kustplaatsje Aptos. Een klein gehucht in de buurt van de stad Santa Cruz. Hoewel er geen internetverbinding is (de eigenaar wil geen techies op bezoek) en je moet vertrouwen op papieren instructies die van tevoren zijn uitgeprint, heeft deze geodetische structuur al meer dan 5.800 Airbnb-gasten van over de hele wereld ontvangen. Uit verre oorden als Djibouti, Mongolië, China, India, Australië en Peru. 

De wereldberoemde Mushroom Dome is het onderwerp geweest van een hele waaier aan nieuwsartikelen, Instagram-fotoshoots en YouTube-reportages.

De Mushroom Dome is zo populair dat er per jaar slechts 2 of 3 plaatsen vrij zijn. Gasten moeten tot 8 maanden van tevoren reserveren om een nacht op de kalender te verkrijgen.

Ondanks de populariteit, heeft de eigenaar ervoor gekozen om het eigendom relatief betaalbaar te houden. Een overnachting kost 156 dollar, toch nog altijd 100 dollar goedkoper dan hotels in de stad.

Volgens Airbnb vormt het succes van de Mushroom Dome deel van een grotere trend op het platform: een toename in de populariteit van unieke woningen.

“Reizigers kiezen steeds vaker voor hutten, tiny homes, en boomhutten om de eentonigheid van het pandemiejaar en de drukte van het stadsleven te doorbreken. Daarbij wordt het type verblijf – niet de exacte locatie – de bestemming.”

Meer