Dit is de eerste elektrische Cadillac en het is meteen een SUV

General Motors heeft de Cadillac Lyriq onthuld, de volledig elektrische crossover die alle luxe van het merk moet combineren met een motor die de toekomst aankan.

Hij kan goed 480 kilometer aan, om meteen die range-vraag uit de weg te krijgen. Belangrijk: kwestie dat de Cadillac niet meteen wordt weggezet als zondagse luxecar. Al valt het af te wachten wat het middensegment uitspookt tegen 2022, want zo lang moet u nog wachten om de Lyriq ook te kunnen kopen.

De Cadillac Lyriq – (GM via AP)

General Motors lanceert meer dan 20 elektrische wagens in de komende 3 jaar, maar deze van Cadillac is toch bijzonder. Die moet het ijkpunt vormen voor de toekomst van het luxemerk.

De Lyriq ziet er gedeeltelijk uit zoals u het design van een Cadillac verwacht: agressieve, futuristische grille die led-verlichting onder de kas heeft zitten. Die loopt ook meteen door naar de achteruitkijkspiegels, een leuk detail.

Ook aan de binnenkant is het dynamische belichting wat de klok slaat. Speakers met achtergrondverlichting, gebogen schermen met verborgen opslagruimte, het zit er allemaal bij.

U krijgt er ook Super Cruise bij, een hands-free assistent die ook al in de Cadillac CT6 te vinden was. Daarbij moet u wel de ogen strak op de weg houden, maar in theorie kan het dus wel handenvrij.

Meer
Auto
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - David Leclercq
Meer Auto