Deze Chinese raket is ontworpen om Amerikaanse vliegdekschepen te vernietigen

Een confrontatie tussen de grootmachten zal waarschijnlijk eerst op zee plaatsvinden. Het is in de Stille Oceaan dat China en de VS waarschijnlijk met elkaar in botsing zullen komen als de situatie ontaardt. Beijing spits zich toe op de ontwikkeling van “vliegdekschip-killers.

Waarom is dit belangrijk?

In een tijd waarin geopolitieke spanningen toenemen en veel zogenaamd sluimerende conflicten weer oplaaien, bereiden militaire eenheden zich dwangmatig voor op toekomstige conflicten. Ook tussen China en de VS lopen de spanningen op. Indien het tot een militair conflict komt, zal dat zich naar alle waarschijnlijkheid afspelen in de Stille Oceaan.

Spanningen in de Zuid-Chinese Zee

https://twitter.com/AsiaNews_FR/status/1716660300316070036

De context: Groeiende spanningen in de Zuid-Chinese Zee. Beijing maakt aanspraak op de wateren, een gebied aangeduid door de negen-streepjes-lijn. Die territoriale claim botst met die van alle buurlanden, Vietnam, Taiwan en de Filipijnen in het bijzonder.

  • De laatste tijd lopen de spanningen tussen Beijing en Manilla op. De Chinese kustwacht probeert Filipijnse vissers de toegang te ontze
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer