Disneyland Parijs opent op 17 juni opnieuw de deuren

EuroDisney heeft op Twitter bevestigd dat de deuren van het pretpark op 17 juni opnieuw zullen openen voor het publiek. Door de lockdown in Frankrijk en de rest van Europa was het park al sinds 30 oktober gesloten voor het publiek.

Op donderdag 17 juni kunnen de fans van Disney weer naar hartenlust plezier gaan maken in Disneyland Parijs. Op Twitter bevestigt EuroDisney dat. Sinds 30 oktober was het pretpark gesloten en eerder vorig jaar moest het ook al de deuren sluiten van 13 maart tot 15 juli.

Opening met duidelijke maatregelen

“We zijn verheugd om aan te kondigen dat Disneyland Parijs opnieuw de deuren zal openen op 17 juni met de parken Disneyland en Walt Disney Studios, hotel Disney’s Newport Bay Club en Disney Village. We heropenen met de nodige veiligheids- en hygiënemaatregelen”, liet EuroDisney weten. Er zullen waarschijnlijk wel limieten zijn naar het aantal bezoekers en reserveren zal nodig zijn. Ook is het niet duidelijk of alle attracties al zullen geopend zijn op de eerste dag. Tijdens de lockdown werd Disneyland Parijs gebruikt als een vaccinatiesite.

De plannen voor de heropening hebben al wat achterstand opgelopen de laatste weken en maanden. Het aantal besmettingen in Frankrijk steeg weer en de vaccinaties in het land kwamen traag op gang. Nu zijn die vaccinaties veel beter aan het verlopen en dalen de cijfers weer bij onze zuiderburen. Bioscopen bijvoorbeeld mogen er op 19 mei weer open. De grote broer van Disneyland in het Amerikaanse Californië is al open sinds eind april.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20