Disneyland Californië stelt heropening uit

De geplande opening van Disneyland Californië wordt uitgesteld. Het huis van de muis zou de pretparken aan de westkust heropenen in juli, maar er zijn geen richtlijnen van de overheid.

De staat Californië moet nog richtlijnen geven zodat de pretparken kunnen openen. Maar die komen niet tot 4 juli. ‘Gezien de tijd die het ons kost om duizenden personeelsleden terug op te roepen en ons bedrijf te herstarten, hebben we geen keuze en moeten we de heropening van onze pretparken en resorthotels uitstellen tot we goedkeuring hebben gekregen van de overheid.’

Nieuwe gevallen stijgen

Tegelijk lijkt er in de Verenigde Staten een tweede golf aan de gang te zijn. Ook in Californië blijkt dat het geval. Daar is er een nieuw record gebroken, volgens de lokale dienst volksgezondheid zijn er meer dan 7.149 nieuwe gevallen van Covid-19 gerapporteerd op woensdag.

Disney moet daarnaast ook nog een akkoord bereiken met de vakbonden voor er herstart wordt. Het bedrijf meldt daar ‘positieve discussies’ en heeft al overeenkomsten met twintig vakbondsleiders.

Florida

Dat lijkt echter niet overal het geval te zijn. In Florida, waar het pretpark normaal zou heropenen op 11 juli, blijven de deuren vooralsnog ook gesloten. Daar heeft een petitie, opgestart door personeelsleden, intussen al meer dan 8.500 handtekeningen verzameld.

De petitie kwam er om dat ook in Florida er aan sneltempo nieuwe besmettingen worden geteld. Elke dag komen er vijf procent nieuwe gevallen bij, in totaal zijn er nu al 109.014 gevallen geteld.

‘De veiligheid en het welzijn van onze personeelsleden en gasten staan vooraan op de planning en hebben een actieve dialoog met onze vakbonden over de gezondheidsprotocols die we zullen implementeren als de geplande, gefaseerde heropening doorgaat’, zegt Disney aan CNBC.

Aandelen

De aandelen van Disney crashten na het nieuws, op het einde van de beursdag waren ze 4 procent minder waard.

De pretparken van Disney hebben een 70.000-tal werknemers in dienst. Die zouden over twee datums heropenen, of dat nu doorgaat, is onzeker.

De grote rivaal Universal Studios in Orlando heeft zijn parken al geopend, maar toeristen lijken eerder weinig enthousiast. Op foto’s uit de parken is te zien dat er, zelfs met social distancing in het achterhoofd, weinig mensen aanschuiven bij attracties.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20