Disney+ houdt vast aan geplande lanceringen

Une série d'acquisitions stratégiques au cours de la dernière décennie a été payante pour Disney, qui se dirige désormais vers les services de streaming.
Isopix

Entertainmentgigant Disney duwt door met de voorziene lancering van zijn streamingdienst op 24 maart in verschillende Europese landen. Enkel in Frankrijk is er uitstel.

Eind januari raakte bekend dat het Amerikaanse bedrijf zijn streamingdienst zou lanceren in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland. Voor 6,99 euro per maand (5,99 pond) zouden abonnees dan kunnen genieten van het uitgebreide video-aanbod van Disney.

Coronacrisis of niet, het blijft de bedoeling om op dinsdag live te gaan met Disney+. Alleen in Frankrijk komt er uitstel tot 7 april, op vraag van de Franse overheid. De topman van Orange, een belangrijke Franse telecomoperator, had namelijk gewaarschuwd voor overbelasting van het internet.

In de andere markten heeft Disney al geanticipeerd op gelijkaardige kritiek. De entertainmentgigant gaat maatregelen nemen om het gebruik van de bandbreedte met 25 procent te reduceren. ‘We zullen de congestie op het internet in de gaten houden en nauw samenwerken met internetproviders’, klinkt het in een mededeling.

Belgische launch?

Voor ons land stelt het probleem zich overigens nog niet. De lanceringen in België, Portugal en de Scandinavische landen zullen naar alle waarschijnlijkheid tijdens de zomer plaatsvinden. Er is nog geen concrete datum, maar wie als eerste op de hoogte gebracht wil worden, kan zijn e-mailadres achterlaten op de officiële Belgische site.

Disney lijdt ten slotte serieus onder de coronacrisis, want zowat alle themaparken wereldwijd zijn gesloten om het virus in te dijken. Voorts heeft het bedrijf enkele fysieke filmpremières uitgesteld, zoals ‘Frozen 2’ en ‘Onward’. Die titels zullen wel eerder te zien zijn op Disney+.