Directie en vakbonden Aldi bereiken akkoord

De onderhandelingen dinsdag tussen de directie en de vakbonden bij Aldi zijn constructief verlopen en hebben een akkoord opgeleverd. Dat zegt Aldi België, dat over de inhoud van het akkoord geen details geeft.

Volgens de socialistische vakbond BBTK heeft Aldi in afwachting van een nationaal gesprek midden september inspanningen gedaan om onder meer de winkelmanagers de werkdruk te laten beperken.

Het ging om een actie van winkels die vallen onder de centrale Erpe-Mere van Aldi en hoofdzakelijk in Oost-Vlaanderen gelegen zijn. Volgens de vakbonden was er al langer het probleem van de hoge werkdruk en is er onvoldoende compensatie tijdens de coronacrisis.

Maaltijdcheques

‘De gesprekken tussen vakbonden en directie zijn constructief verlopen’, zegt Dieter Snoeck, woordvoerder van Aldi België. ‘Er is een akkoord gesloten over de openstaande punten maar we kunnen niet ingaan op de details.’

De vakbonden bevestigen het voorlopige akkoord en sturen niet aan op verdere acties tot het nationaal overleg midden september. ‘Dat overleg zal op 17 of 18 september plaatsvinden’, zegt Karen Van de Voorde van BBTK. ‘In afwachting daarvan krijgen de winkelmanagers meer bevoegdheid om uren op een correcte manier in te schalen. Dat is heel belangrijk voor de werkdruk. De waarde van de maaltijdcheques wordt bovendien verhoogd naar 8 euro per dag, tot en met eind september. Dat is een maatregel die nationaal geldt. Er zijn ook afspraken gemaakt wat betreft coronaveiligheid op het werk.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20