D’Ieteren schiet 25 procent hoger op de beurs na deal rond Carglass

D’Ieteren noteert dinsdagvoormiddag met een voorlopige winst van ruim 25 procent op de Brusselse beurs. Beleggers reageren uiterst enthousiast op het nieuws dat dochterbedrijf Belron, bekend van Carglass, drie nieuwe aandeelhouders krijgt. De transactie waardeert Belron op 21 miljard euro.

De drie nieuwe aandeelhouders zijn de Amerikaanse investeringsfondsen Hellman & Friedman, en BlackRock, en het Singaporese fonds GIC, meldde D’Ieteren maandag na de slotbel. Ze zullen samen een belang van maximaal 13 procent nemen in Belron, waarvan 9 procent voor H&F.

D’Ieteren blijft meerderheidsaandeelhouder (50,01 procent) van Belron, terwijl het belang van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Clayton, Dubilier & Rice, die reeds aan boord was, vermindert tot 24 procent.

Het aandeel van D’Ieteren noteert rond 11.30 uur met een winst van ongeveer 25 procent tot zowat 137 euro. “De transactie legt duidelijk de verborgen waarde van Belron binnen D’Ieteren bloot”, reageren de analisten van KBC Securities. “De nieuwe aandeelhoudersbasis zou ook kunnen helpen om de volumegroei uit te breiden naar nieuwe regio’s.”

Van VW tot Moleskine

Belron is een van de pijlers van de D’Ieteren-groep, naast D’Ieteren Automotive (de invoerder van de VW-merken in België), D’Ieteren Immo en Moleskine, de Italiaanse producent van notitieboekjes.

Vorige week kondigde de groep aan meer dan een miljard te investeren voor een belang van 40 procent in TVH Parts. De specialist in onderdelen voor vorkheftrucks moet een nieuwe pijler worden van de groep.

Lees ook: Auto-ondernemer Roland D’Ieteren overleden aan corona

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20