Diet Coke verdrijft Pepsi-Cola van tweede plaats Amerikaanse frisdrankenmarkt

Voor het eerst in de geschiedenis staan 2 dranken van Coca-Cola op plaats 1 en 2 van de Amerikaanse frisdrankenmarkt. Diet Coke (in Europa beter bekend als Coca-Cola Light) staat nu met 927 miljoen verkochte kratten of 9,9% marktaandeel op een tweede plaats, voor Pepsi-Cola, dat 892 miljoen kratten verkocht, goed voor een marktaandeel van 9,5%. Dat betekent voor Pepsi in vergelijking met een jaar eerder wel een spectaculaire daling met 4,8%.

Het marktaandeel reguliere Coca Cola blijft met 1,6 miljard kratten of 17% marktaandeel ongenaakbaar.

De top 10 van best verkochte frisdranken ziet er in de VS als volgt uit:

1. Coke
2. Diet Coke
3. Pepsi-Cola
4. Mountain Dew
5. Dr Pepper
6. Sprite
7. Diet Pepsi
8. Diet Mountain Dew
9. Diet Dr Pepper
10. Fanta

Vrijwel alle frisdrankmerken in de VS zagen hun verkoop voor het zesde opeenvolgende jaar afkalven. Consumenten kiezen steeds vaker voor gezondere alternatieven zoals fruitsap en thee. De goede cijfers van Diet Coke zijn daarvan een logisch gevolg: Amerikanen denken dat Diet Coke gezonder is.

Meer
Mijn Volglijst

Beursblik: Deutsche Bank verlaagt koersdoel Umicore

09/12/2021 07:30

(ABM FN) Deutsche Bank heeft donderdag het koersdoel van Umicore verlaagd van 52,00 naar 44,00 euro met een ongewijzigd Houden advies.

Batterijmaterialen met een hoog nikkelgehalte dragen de voorkeur weg van de autofabrikant. Dit heeft tot gevolg dat er minder vraag zal zijn naar de oplossingen van Umicore, volgens analist Tim Jones. 

Dit komt bovenop het tekort aan halfgeleiders, wat de verkopen de komende jaren onder druk zal zetten. 

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20