Deze zomer geen cash meer op bussen van De Lijn

Wie vanaf 1 juli zijn buskaartje met cash geld wil betalen, is eraan voor de moeite. Dat zal vanaf dan niet meer kunnen.

U heeft het misschien al gezien, maar de bussen en trams van De Lijn worden de laatste tijd allemaal uitgerust met toestellen waarmee u draadloos kan betalen. Dat past in de nieuwe strategie van de Vlaamse overheid om cash geld te bannen.

Contactloos

Vanaf dan moeten reizigers die met cash willen betalen, zich wenden tot een automaat of een plaats waar tickets verkocht worden. In ruil kan u wel contactloos met de kaart betalen. Ook de app of met een sms’je betalen, blijft mogelijk.

‘We moeten blijven streven naar een klantgerichte en performante Vlaamse vervoersmaatschappij waarbij de reiziger centraal staat’, zegt minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD). Daarnaast wordt het ook voor chauffeurs eenvoudiger werken.

Tariefwijziging

Daarnaast voert De Lijn ook enkele tariefwijzigingen door. Het duurste ticket (3 euro) voor een enkele rit, verlaagt van prijs. Dat kost u vanaf 1 juli slechts 2,5 euro. Op Buzzy Passen, zal de index toegepast worden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20