Markten:
Markten inladen...

DONDERDAG 27 FEB

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Deze vreemde duif is eigenlijk een drone

Logo Business AM
Tech

17/01/2020 | Julie Putseys | 3 min leestijd

Van ver lijkt de drone écht op een duif. Niet zozeer van dichtbij. - PigeonBot

Een onderzoeksteam onder leiding van David Lentink aan Stanford University heeft een drone ontwikkeld die heel veel wegheeft van een duif.

De PigeonBot is de eerste vliegende robot die vleugels heeft van zachte veren. Hij neemt vlotjes bochten en houdt beter stand tegen sterke windstoten dan harde drones, aldus Lentink. Zijn bevindingen werden zowel in Science als Science Robotics gepubliceerd.

Om de robotduif tot stand te brengen namen de onderzoekers de vliegtechniek van echte duiven onder de loep. Ze ontdekten dat de vogels met vier gewrichten en 40 veren hun bewegingen controleren. Lentink imiteerde dit in een drone met propeller, GPS en afstandsbediening.

In een vroeger prototype maakte hij gebruik van veren van glasvezel en koolstof. Nadien schakelde hij over naar echte veren omdat die een stuk robuuster en lichter bleken.

In 2018 pakte ook de Northwestern Polytechnical University in Xian uit met een bewakingsdrone die op een duif leek. Het ding was naar verluidt zo realistisch dat het zelfs geavanceerde radarsystemen voor de gek kon houden. Die drone – ‘Dove’ – had geen zachte vleugels zoals het geval is met PigeonBot. De Chinese regering was alvast fan.

Zeven jaar eerder, in 2011, kwam de Duitse Festo Corporation op de proppen met SmartBird, een drone die op een enorme zilvermeeuw lijkt.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton
quote greta thunberg

Ik zal de cijfers over klimaatverandering blijven herhalen tot jullie dat ook doen.

Klimaatactiviste Greta Thunberg in Davos
Zo gezegd: Satya Nadella

Milieubewustzijn moet een factor zijn in groeiplannen van bedrijven. Zoniet komt het kapitalistische en economische stelsel van de VS in gevaar.

Satya Nadella, CEO van Microsoft
Quote van de dag van Bloomberg

Als president van de Verenigde Staten zal ik de East Room van het Witte Huis inrichten als landschapskantoor. En ik zal daar bij het team zitten. Het Oval Office zal ik enkel gebruiken voor wat officiële momenten – en nooit om te tweeten.

Mike Bloomberg, Democratisch kandidaat-president