De waarde van Dogecoin (DOGE) is, ondanks de recente dalingen, met ruim 4.000 procent gestegen sinds de start van 2021. Een stevige prestatie, maar twee andere cryptomunten hebben het de afgelopen zes maanden nog beter gedaan.
Wie bij de start van het nieuwe jaar belegd heeft in de grapmunt Dogecoin heeft vandaag een rendement gerealiseerd van maar liefst 4.179 procent. Dat is immens, maar toch was DOGE niet de sterkste stijger van alle cryptomunten tijdens de eerste jaarhelft van 2021. De memecoin moet twee andere cryptomunten voor laten gaan.
Telcoin en Polygon
De grootste stijging staat op naam van Telcoin (TEL). De waarde van de munt is de afgelopen zes maanden gestegen met maar liefst 15.889 procent tot 0,023 dollar. Bij de start van 2021 was de munt 0,00017 dollar waard. Met een marktwaarde van 1,2 miljard dollar is de cryptomunt de 63ste grootste cryptomunt op de markt. Op het hoogtepunt, op 11 mei, was Telcoin even 0,062 dollar waard.
Ook de cryptomunt Polygon (MATIC) heeft tijdens de eerste jaarhelft beter gepresteerd dan Dogecoin. De waarde van Polygon is gedurende die periode gestegen met 6.151 procent tot 1,06 dollar. MATIC was op 1 januari zo’n 0,017 dollar waard. Net zoals veel andere cryptomunten was de koers van Polygon tot een recordkoers gestegen in mei. Op het hoogtepunt, op 18 mei, betaalde je 2,42 dollar voor de munt. De marktwaarde van de munt bedraagt vandaag 6,6 miljard dollar. Dat maakt van Polygon de 16de grootste cryptomunt op de markt.
Bescheiden stijging voor de grootste crypto’s
De stijging van de grootste cryptomunten bleef eerder bescheiden gedurende de eerste jaarhelft. Zo is de waarde van Bitcoin (BTC) met 16,47 procent gestegen en die van Ethereum (ETH) met 200 procent. Beide munten zaten eerder dit jaar op recordkoers. Op het hoogtepunt was Bitcoin ruim 64.000 dollar (14 april) waard en Ethereum bijna 4.300 dollar (12 mei). Vandaag betaal je voor die munten respectievelijk 33.000 en 2.040 dollar.
Sinds de recordkoersen in april en mei hebben heel wat cryptomunten terrein moeten prijsgeven. Onder meer de strengere houding van China tegenover de crypto’s heeft een neerwaartse impact gehad op de koersen. Zo hebben bijvoorbeeld de Chinese regio’s Sichuan en Binnen-Mongolië de jongste maanden een verbod op het minen van digitale munten ingevoerd.
Lees ook:
- 1 reden waarom de koers van Dogecoin explosief kan stijgen en 3 redenen waarom de cryptomunt in het stof kan bijten
- De 7 belangrijkste pieken van Dogecoin uitgelegd
(tb)