Deze smartphone accessoires maken thuiswerken een stuk aangenamer

Door het coronavirus werken veel mensen nog steeds vanuit huis. Het belang van een goede thuiswerkplek is dan ook een veelbesproken onderwerp. Een bureau op de juiste hoogte, een comfortabele bureaustoel, een laptopstandaard en een extra beeldscherm zijn onmisbaar in je thuiskantoor. Ook voor je smartphone zijn er handige accessoires om het thuiswerken aangenamer te maken. We zetten een aantal van deze smartphone accessoires, voor zowel zakelijk als privégebruik, op een rijtje.

Draadloos opladen

Je werkplek is vaak met een tal van snoeren met elkaar verbonden. Het is dus niet gek dat je stopcontact op den duur vol zit met allerlei stekkers en adapters. Als dan ook de batterij van je gsm leeg is, moet je de afweging maken welke stekker er uit het stopcontact gaat. Dit probleem voorkom je met een draadloze oplader, waarmee je je smartphone altijd en overal draadloos kunt opladen. Een wireless oplader is dus niet alleen ideaal voor je thuiskantoor, maar ook voor onderweg. Daarnaast kunnen draadloze opladers in combinatie met telefoonhoesjes worden gebruikt, zodat je smartphone ook tijdens het opladen goed beschermd is.

Gemakkelijk videobellen met een docking station

Een groot verschil tussen thuis- en op kantoor werken is dat je je collega’s niet tegenkomt wanneer je bijvoorbeeld een kopje koffie gaat zetten. Ook meetings vinden tegenwoordig plaats online. Voor een video call op je smartphone heb je echter wel een vrije hand nodig om je gsm vast te houden. De oplossing hiervoor is een docking station, een compact oplaadstation waarin je je smartphone naast je kunt neerzetten. Zo kun je tegelijkertijd videobellen en opladen, en heb je ook nog twee handen vrij om te typen of schrijven. Tip: kijk voordat je een docking station koopt welke aansluiting je nodig hebt; dit kan per gsm verschillen.

Wireless oordopjes met noise cancelling

Je ziet ze steeds vaker: de draadloze oordopjes. Deze oordoppen bieden veel gemak en bewegingsvrijheid tijdens het bellen en muziek luisteren, omdat je geen last hebt van snoertjes die langs je lichaam bungelen. Heb je op je thuiswerkplek veel last van omgevingsgeluid? Dan kun je het beste kiezen voor wireless oordopjes met noise cancelling, zoals de AirPods Pro. Hierdoor hoor je geen jengelende kinderen of pratende mensen om je heen en kun je in alle rust focussen op je werk. 

Een zakelijk telefoonhoesje

Als je wil dat je smartphone goed beschermd is tegen vallen en stoten, kies dan voor een stevig telefoonhoesje. Zo is een flipcover hoesje met pasruimte een handige zakelijke accessoire, omdat deze goede bescherming biedt aan het toestel en je je belangrijkste pasjes zo altijd op zak hebt. Telefoonhoesjes, zoals bijvoorbeeld de iPhone 11 hoesjes, zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en designs, zodat je een hoesje kunt kiezen die past bij jouw persoonlijke smaak.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.