Deze ‘baby-Bugatti’ kost meer dan uw eigen auto

Bugatti en het Londense Litte Car Company hebben 500 miniatuur-Bugatti’s afgeleverd, voor kinderen welteverstaan. U kan er nu zelf eentje kopen.

De 500 autootjes die Bugatti liet maken, zijn oorspronkelijk al verkocht tijdens de Geneva Motor Show in 2019. Sommige klanten zijn tijdens de coronacrisis blijkbaar van gedacht veranderd. Dat wil zeggen dat er nog enkele te krijgen zijn voor gewone klanten, maakt Bugatti bekend.

30.000 euro

De volledig elektrische Bugatti Baby II heeft een stevig prijskaartje: 35.000 dollar of 29.760 euro. Ter vergelijking: dat zijn 3,5 Dacia Sandero’s voor de prijs van 1 kinderautootje waar u niet mee op de autosnelweg mag.

De kleine Bugatti is niet nieuw. In 1926 werkte Ettore Bugatti al een kleine versie van de Bugatti Type 35 uit voor zijn jongste zoon. Die kon rijden en was ongeveer half zo groot als het origineel. Het was de bedoeling om er een uniek stuk van te maken, maar klanten vonden het idee geweldig. Er kwamen er dus nog 500.

Elektrisch

Deze nieuwe editie is ongeveer 25 procent kleiner dan de Bugatti Type 35. De originele Bugatti Baby was dan ook bedoeld voor achtjarigen. Deze versie moet vooral uw tween bekoren. Hij is ook voor de jongere generatie autoliefhebbers: volledig elektrisch.

Opgelet, de Baby is niet voor doetjes. Hij komt in drie versies en het kleinste basismodel kan alvast tot 50 kilometer per uur. De Vitesse en Pur Sang, dat zijn de geüpgradede versies, gaan nog sneller. Het kostenplaatje voor die snellere editie is navenant: van 58.000 tot 80.000 euro.

Stevige acceleratie

Voor dat leuke bedrag, zowat 9 Dacia Sanderos, krijgt u een Speed Key. Die Speed Key staat u toe om bijna 70 kilometer per uur te rijden en afhankelijk van het gewicht van de chauffeur haalt u er ook een stevige acceleratie uit. Van 0 naar 100 in zes seconden, dat komt in de buurt van de betere elektrische wagens. En dat voor een kinder-auto. Met 1 laadbeurt haalt u 50 kilometer, ideaal voor die staycation dus. Een nadeel voor de kinderen: u heeft er wel degelijke en rijbewijs B voor nodig.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20