Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Deloitte bereidt zich voor op deglobalisering

Logo Business AM
Economie

05/03/2020 | Dominique Dewitte | 2 min leestijd

(Photo by Paco Freire / SOPA Images/Sipa USA)

‘Big Four’-audit-en accountancybureau Deloitte is ervan overtuigd dat regionalisering en niet globalisering de toekomst is. Met 300.000 werknemers wereldwijd en een zakencijfer van meer dan 46 miljard dollar, heeft het bedrijf steeds meer vragen bij het concept van mondialisering.

In het Franse zakenmagazine Challenges vertelt Sami Rahal, die in de raad van bestuur van deze ‘world company’ zetelt en verantwoordelijk is voor Frankrijk en een twintigtal Franstalige landen in Afrika, dat Deloitte het gros van zijn vergaderingen heeft opgeschort en zijn werknemers in Italië heeft opgedragen van thuis uit te werken. ‘Zelfs voor de verspreiding van het coronavirus stelden we ons al vragen bij het model van globalisering’. 

Bij het topmanagement wordt dan ook nagedacht of de verdere uitbreiding van Deloitte’s globale centrum voor techdiensten nog zin heeft. Dat kenniscentrum is in India gevestigd en telt vandaag al 50.000 werknemers. 

Het model van Deloitte steunt vandaag op regionalisering, waarbij op verschillende continenten expertisecentra worden opgericht voor elke specialiteit. Die kennis wordt dan per land in de praktijk omgezet. Zo kreeg Madrid het O&O-centrum voor cyberveiligheid. De locatie van het kenniscentrum voor duurzame ontwikkeling wordt in april toegewezen. De kans is groot dat Parijs het haalt.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks