Delhaize bouwt grootste wijnbottelarij van België

Supermarktketen Delhaize is deze maand gestart met de bouw van een gloednieuwe wijnbottelarij op zijn site in Kobbegem. Het gaat om een bottelarij van 8.500 vierkante meter groot, met een opslagcapaciteit van 2 miljoen liter wijn, waarmee ze volgens Delhaize de grootste is van België. De investering bedraagt 25 miljoen euro.

De supermarktketen is al even bezig met al haar diensten te centraliseren. In Kobbegem bevinden zich reeds de ondersteunende diensten, net als een groot distributiecentrum. In deze ‘Delhaize Valley’ komt er nu een nieuwe wijnbottelarij. Wijn is een historisch product van Delhaize, zegt de supermarktketen zelf. ‘Wijn heeft altijd al centraal gestaan bij Delhaize. Al in 1880 maakte Delhaize gebruik van een eigen bottelarij’, klinkt het. Door de nieuwe wijnbottelarij in Kobbegem te vestigen, in de nabijheid van andere departementen, kunnen de wijnaankopers de wijnen meteen ter plaatse proeven. Ook de distributie naar de Delhaizewinkels zal efficiënter kunnen gebeuren.

Daarnaast wordt de bottelarij ook voorzien van de nieuwste technologieën, waardoor zowel de kwaliteit als de capaciteit van de installatie verhoogd kan worden. De bottelfase verloopt automatisch, maar de filtratie- en bewaringsprocessen zullen de medewerkers wel op traditionele wijzen blijven uitvoeren. Ook innovaties op het gebied van verpakkingen komen er aan bod. Per jaar gaat Delhaize in zijn nieuwe bottelarij het equivalent van 14 olympische zwembaden bottelen. Er zullen 73 mensen tewerkgesteld worden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20