Deere verlaagt outlook

Het Amerikaanse bedrijf Deere & Co, fabrikant van landbouwmachines, heeft de outlook voor heel het lopende boekjaar licht verlaagd. Dit bleek uit de resultaten die het bedrijf over het derde kwartaal heeft gepubliceerd.

“Vooruitkijkend verwachten we dat de gunstige marktomstandigheden tot in 2023 zullen aanhouden”, aldus CEO John May, die echter ook opmerkte dat de verstoringen in de aanvoerketen voor hogere kosten en een inefficiëntie productie zorgen.

Deere verwacht voor het lopende boekjaar een nettowinst van 7,0 tot 7,2 miljard dollar. Bij de vorige kwartaalupdate verhoogde Deere de outlook juist nog van 6,7 tot 7,1 miljard dollar naar 7,0 tot 7,4 miljard dollar. Nog eerder ging de fabrikant uit van een bandbreedte van 6,5 tot 7,0 miljard dollar.

De omzet van Deere steeg afgelopen kwartaal met 22 procent naar 14,1 miljard dollar. Dat was beter dan de consensus, waarin uitgegaan werd van 12,9 miljard dollar.

Deere verdiende bijna 1,9 miljard dollar, een plus van 13 procent op jaarbasis.

De winst per aandeel kwam afgelopen kwartaal uit op 6,16 dollar tegen 5,32 dollar per aandeel in dezelfde periode vorig jaar. Analisten die vooraf zijn geraadpleegd door FactSet gingen uit van een winst 6,65 dollar per aandeel.

Meer