De snelst groeiende industrie in de VS? De cannabissector

Cannabis is nu de snelst groeiende industrie in de Verenigde Staten. Dat heeft Ian Siegel, de medestichter en CEO van rekruteringssite ZipRecruiter.com, gezegd op de Future of the Workforce-conferentie.

“Niemand zal het graag horen wanneer ik het zeg, maar cannabis kende vorig jaar een stijging van 445% in aantal openstaande jobs”, zei Siegel. 29 Amerikaanse staten hebben cannabis ondertussen gedeeltelijk of volledig gelegaliseerd.

“Laat me dat even in perspectief zetten,” aldus nog Siegel: “Technologie scoort 245% en gezondheidszorg 70%. Twee sectoren die elke dag klagen over het feit dat ze onvoldoende mensen vinden.”

Aantal jobs steeg met 693 procent

Siegel haalt de gegevens uit een eigen analyse van ZipRecruiter waarbij werd gekeken wie rekruteert en waar. Jobs in de cannabis-sector doen het vooral goed in Californië (4 steden in de top 11 van belangrijkste rekruteerders) en Florida (2 steden)

“Onze gegevens voor het laatste kwartaal van 2017 geven een enorme stijging in het aantal openstaande jobs in de cannabisindustrie aan,” aldus het rapport. “Het aantal jobs in de industrie steeg met 693% op jaarbasis en 79% op kwartaalbasis.”

Veranderingen gaan zo snel dat we ze niet begrijpen

Siegel maakte nog een interessante opmerking. Volgens hem toont de explosieve groei van de cannabis-sector vooral aan dat het onderwijs onmogelijk kinderen kan voorbereiden op de toekomst.

“De maatschappelijke veranderingen gaan vaak zo snel dat je het moeilijk hebt om ze te begrijpen. Niet alles kan gepland worden. Levenslang blijven leren is daarom wel degelijk wat we onze kinderen moeten aanleren. Je bent nooit klaar met leren”, aldus nog Siegel. “Dat is de toekomst.”

Meer