De Skyfall Warsaw: een unieke attractie van Belgische makelij

In de Poolse hoofdstad Warschau opent deze week een toeristische attractie van Belgische makelij haar deuren. Op de 46e verdieping van de bijna 200 meter hoge wolkenkrabber Warsaw UNIT opent dan de ‘Skyfall Warsaw’. Dat is een mobiel terras en uitkijkplatform met glazen vloer dat 15 graden naar beneden kantelt. Bezoekers krijgen daar een adembenemend zicht op de Poolse hoofdstad.

Maximaal vier personen kunnen het platform betreden. Zodra zij zich met de metalen handgrepen in evenwicht hebben gebracht, kantelt het geheel 15 graden naar de grond.

De Warsaw UNIT is het werk van de Vlaamse projectontwikkelaar Ghelamco. Onder leiding van eigenaar Paul Gheysens heeft die de voorbije 3 decennia de Poolse hoofdstad mee getransformeerd. Het 200 meter hoge gebouw is daarmee iets minder hoog dan de 217 meter tellende wolkenkrabber The Spire, die Ghelamco in 2019 opleverde. Dan is er ook nog de Warsaw HUB, een complex van drie gebouwen, dat net als de UNIT in het zakencentrum van Warschau ligt.

Foto: Ghelamco

De attractie is volgens Ghelamco pas de tweede in de wereld die een kantelend wolkenkrabberplatform biedt. Alleen Chicago’s Tilt360 biedt een vergelijkbare ervaring, zij het dan zonder de glazen vloer.

‘Skyfall Warsaw’ is momenteel enkel open voor speciale of zakelijke evenementen. Maar in het eerste kwartaal van 2022 zal de attractie opengaan voor het grote publiek.

Ghelamco start dit jaar ook nog met een volgend kantoorproject in Warschau: de 174 meter hoge The Bridge-toren, die 47.000 m² ruimte zal bieden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20