De kwaliteit van Chinese auto’s: “Westerse autoproducent wordt geconfronteerd met iets dat hij niet begrijpt”

In het eerste kwartaal van 2023 werd China wereldleider nadat het Japan had ingehaald als grootste exporteur van auto’s. Maar wat de westerse concurrenten van China echt heeft verbaasd, zijn niet alleen de verkoopcijfers. Wel de indrukwekkende kwaliteit van de Chinese auto’s. 

Waarom is dit belangrijk?

Dat China nu de grootste exporteur van auto's is, heeft niet enkel brede implicaties economisch vlak; ook de kwaliteit van de Chinese auto’s is van die aard dat Europese constructeurs hopeloos achterop lijken geraakt.

In het nieuws. In de Wall Street Journal schrijft journalist Greg Ip "dat elektrisch aangedreven auto's van Chinese makelij geduchte concurrenten zijn geworden voor hun westerse tegenhangers".

Zoom in. De opkomst van China als succesvolle auto-exporteur is van een gans andere aard dan bijvoorbeeld de groei van de Koreaanse auto-industrie sinds de jaren '90. 

  • [...] De overgang van brandstofgedreven naar elektrische auto's markeert een fundamentele verandering in het karakter van het p
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Auto
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - Piet Andries
Gocar.be - David Leclercq
Meer Auto