De inflatie treft iedereen: voor 8 op de 10 Belgen is sparen of de rekeningen betalen niet langer een vanzelfsprekendheid

De stijgende prijzen treffen bijna alle sociale klassen in België, met de lage inkomens duidelijk voorop. Steeds meer Belgen, waaronder ook grootverdieners, zijn niet langer in staat hun facturen op tijd te betalen.

Waarom is dit belangrijk?

In oktober bedroeg de Belgische inflatie 12,3 procent op jaarbasis. Dat is de grootste prijstoename sinds 1975 en is voornamelijk het gevolg van de stijgende energieprijzen. Zo'n forse geldontwaarding is in de eerste plaats slecht nieuws voor de laagste inkomen, maar ook de midden- tot de hoge inkomens hebben almaar meer moeite om rond te komen.

Sparen

In het nieuws: de torenhoge inflatie weegt op de koopkracht van de gezinnen. 3 op de 4 Belgen kunnen niet meer sparen.

  • Niet alleen de lage inkomens gaan gebukt onder de forse geldontwaarding. Ook de middeninkomens hebben meer en meer moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Slechts 1 op de 3 Belgen met een middeninkomen slaagt erin maximaal 5 procent van zijn maandsalaris te sparen, zo blijkt uit het European Consumer Payment Report, de jaarlijkse barometer van financiële di
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.