De eerste vliegende auto is er klaar voor, maar mag nog niet rijden

De vliegende auto is geen toekomstmuziek meer. Vraag het maar aan de makers van de Terrafugia Transition. Dat rijdbare vliegtuigje heeft alvast toestemming om te vliegen, gewoon nog niet om te rijden.

Hij is best klein en dat zou ook wel eens in commercieel succes kunnen vertalen. De Terrafugia Transition past, vleugels ingeklapt weliswaar, in een gewone garage. Hij vliegt tot 160 kilometer per uur en hij mag van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit vluchten uitvoeren tot op 3.000 meter hoogte.

Garage

Met een spanwijdte van ongeveer acht meter zal u meer ruimte nodig hebben dan het gemiddelde helikopterplatform om de Transition neer te zetten. Maar een autosnelweg of zelfs gewoon verlaten stuk weg is in principe voldoende om er een landingsmanoeuvre mee uit te voeren en opnieuw te vertrekken.

Wanneer kan u hier uw vliegbrevet voor halen? Vanaf 2022 moet het hybride wagentje de weg naar de lucht en de garage vinden. Hij heeft honderd pk onder de kap, geen elektriciteit maar benzine hier, en vliegt zowat 650 kilometer ver.

Veilig?

Mocht u zich zorgen maken over het neerstortgevaar, bedenk dan dat er ook een parachute en relatief crashveilige kooi aanwezig is.

Klinkt exclusief en het prijskaartje reflecteert dat ook. Hij komt wellicht op de markt voor 400.000 dollar of zowat 330.000 euro. Niet goedkoop voor een voertuig dat maar twee personen mee kan nemen. Cool is het wel, nu beginnen sparen voor dat vliegbrevet.

Lees ook:

Meer