De Croo mee op het podium voor benefiet Lady Gaga

Op zaterdag organiseert de Amerikaanse popprinses Lady Gaga een online benefietavond tegen Covid-19. Daar is ook een onverwachte Belgische gast bij: Alexander De Croo (Open Vld).

De Croo is er om uitleg te geven over de Belgische steun aan een vaccin tegen het coronavirus. Tijdens het concert, One World: Together At Home, wordt er geld ingezameld voor het Covid-19 Response Solidarity Fund van de WHO.

McCartney en De Croo

Onze eigen minister van Financiën is er in uitstekend gezelschap. Niet alleen zal de Belgische Angèle er schitteren, ook sir Paul McCartney, Elton John, Taylor Swift, de Rolling Stones en Celine Dion zullen optreden.

Ons land wordt gevraagd om uitleg te geven over de Coalition for Epidemic Peparedness Innovations, dat is een internationale alliantie van private en publieke partners. De coalitie heeft als hoofddoel om zo snel mogelijk een vaccin te ontwikkelen.

België speelt een belangrijke rol

De Croo zegt dat ‘ons land een belangrijke internationale rol speelt in de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen en vaccins. Onder andere Peter Piot (directeur van de London School of Hygiene & Tropical Medicine) en Paul Stoffels (Chief Scientific Officer van Johnson & Johnson), zetelen in de coalitie. Zij zijn wereldwijde autoriteiten en daar mogen we best fier op zijn.’

Wie De Croo aan de slag wil zien, kan morgen vanaf acht uur ’s avonds Belgische tijd terecht op Facebook, Twitter, Instagram en YouTube. U kan ook een deel van het concert op zondag bekijken op Eén om 21u55.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20