David Beckham investeert in elektrische oldtimer-bouwer Lunaz

Voetbalicoon David Beckham wordt aandeelhouder van het Britse autobedrijf Lunaz, dat klassieke wagens van merken als Rolls Royce of Bentley moderniseert en een elektrische aandrijving geeft.

Lunaz maakte Beckhams komst donderdag bekend via sociale media, zonder financiële details te preciseren. Beckham neemt een belang van 10 procent in het bedrijf, weet nieuwsdienst Reuters, via zijn beleggingsvehikel DB Ventures. Ook drie zakenfamilies (Barclay, Reuben en Dellal) worden bij de kapitaalronde aandeelhouder van het nog maar drie jaar oude bedrijf.

Oldtimer met batterij

Lunaz specialiseert zich in het ombouwen en re-engineeren van klassieke wagens, die soms vijftig jaar oud zijn, tot elektrische auto’s. Eerst worden de verbrandingsmotor en de oude aandrijving verwijderd. Daarna wordt op basis van 3D-scanning de batterij en de elektrische aandrijving ontworpen en ingepast.

De uitdaging is om de geest van de jaren zestig te behouden en de wagen toch geschikt te maken voor elektrische laadbeurten thuis en onderweg, zegt de start-up. Ook andere moderne snufjes, zoals gps en wifi, worden in de oldtimers ingebouwd.

Vanaf 400.000 euro

‘Zo maken we klassieke auto’s als een Rolls Royce relevant voor een nieuwe generatie’, zegt oprichter David Lorenz. Lunaz, genoemd naar zijn dochter, heeft het technologiepark bij het legendarische autocircuit Silverstone als thuisbasis.

De prijzen van de omgebouwde oldtimers zijn wel niet voor elke portemonnee weggelegd. Het gaat al snel om circa 400.000 euro. Een elektrische Rolls Royce Phantom kost zelfs 580.000 euro, taksen niet inbegrepen. Lunaz heeft ook Jaguars en Bentleys in zijn portfolio.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20