Daling coronabesmettingen lijkt onderbroken

De voorbije vierentwintig uur zijn er in België 282 nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Dat is een daling met 17 infecties tegenover de dag voordien. Toch blijkt de algemene dalende trend, die de voorbije week kon worden gemeld, voorlopig tot stilstand gekomen. Dat blijkt uit cijfers van Sciensano.

Wanneer naar het zevendaags gemiddelde wordt gekeken, is er opnieuw sprake van een stijging met 4 procent. De toename was te wijten aan de woonzorgcentra. Elders was er sprake van een verdere daling.

Er werden de voorbije vierentwintig uur 48 nieuwe patiënten in het ziekenhuis opgenomen. Dat betekent een stijging met 14 zieken tegenover de dag voordien. Wel merkt Sciensano op dat 117 patiënten het ziekenhuis mochten verlaten. Daardoor blijft netto het aantal ziekenhuisopnames dalen.

Woonzorgcentra

Er moeten nu al wel bijna twee weken minder dan honderd opnames per dag worden gemeld. Verder werden ook 43 nieuwe overlijdens geregistreerd. In de ziekenhuizen werden 22 overlijdens gemeld. De woonzorgcentra registreerden 18 sterfgevallen. De dag voordien waren in totaal 25 sterfgevallen genoteerd.

In totaal verblijven in de ziekenhuizen momenteel nog 1.324 coronapatiënten. Op de intensieve zorgen liggen nog 256 patiënten. Dat betekende een daling met drie patiënten tegenover de dag voordien. Er worden nog 143 patiënten beademd. Ook hier is er sprake van een vermindering met zes zieken.

Tot nu toe heeft het coronavirus in België aan 9.280 personen het leven gekost. Anderzijds werden in de ziekenhuizen al 15.272 patiënten genezen verklaard en naar huis gestuurd. Er zijn in het land in totaal 57.092 bestemmingen bevestigd.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20