Markten:
Markten inladen...

DONDERDAG 02 JUL

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Dalende trend zet door: 3 procent minder overlijdens per dag

Logo Business AM
Coronacrisis

29/05/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 3 min leestijd

Viroloog Steven Van Gucht. - Isopix

Op de persconferentie van het crisiscentrum heeft viroloog Steven Van Gucht toelichting gegeven bij de cijfers over de corona-pandemie.

Dit zijn de belangrijkste cijfers:

  • Er zijn 42 mensen overleden aan Covid-19 in de afgelopen 24 uur. Daar is een dalende trend te bemerken: op weekbasis is er een afname van 3 procent per dag.
  • Er zijn 212 nieuwe gevallen van Covid-19 vastgesteld in de afgelopen 24 uur. Ook daar is de dalende trend zichtbaar, die daalt met 3 procent per dag.
  • 27 patiënten met Covid-19 zijn opgenomen in het ziekenhuis. De afgelopen week daalde het aantal nieuwe patiënten met 6 procent per dag.
  • Op intensieve zorgen liggen er 187 mensen met Covid-19, dat is een daling van 4 procent per dag. 90 patiënten moeten beademd worden.
  • Er werden in de afgelopen 24 uur 18.070 testen afgenomen.

Er zijn twee belangrijke kortetermijnparameters die het crisiscentrum ook bekijkt.

  • Het aantal overheidspersoneelsleden dat thuisblijft met Covid-19-symptomen blijft dalend. Dat is een belangrijke indicator.
  • Ook het aantal mensen dat bij de huisarts terechtkomt met griepachtige symptomen, blijft dalen.

Deze cijfers zijn belangrijk omdat ze aantonen dat het einde van eerste golf van de coronapandemie in zicht komt. Dat wil zeggen dat op 8 juni, cafés en restaurants misschien kunnen heropenen. Een blijvende dalende trend was daarvoor een absolute voorwaarde.

Zonneslag

Van Gucht benadrukte ook dat de komende tijd de temperaturen zullen stijgen. Metereologen voorspellen een hete zomer met veel hittegolven. Mensen die gevoelig zijn voor een hitte- of zonneslag, zijn ook de risicogroepen voor een ernstige Covid-19-infectie.

Het is daarom belangrijk dat u tijdens die warme maanden voldoende drinkt, in de schaduw blijft en de koelte opzoekt. Toch waarschuwt het crisiscentrum om niet samen te troepen bij het water. Dat is dan weer slecht voor de verspreiding van het coronavirus. Hoe verleidelijk het ook is om het lokale water te gaan pootjebaden: afstand houden blijft cruciaal.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Yuval Harari

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen.’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

‘De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.’

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

‘Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.’

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

‘Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.’

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Logo Business AM

Business AM | Stocks