Cyber Security Special: “Elke 8 seconden wordt er een gevaarlijke app gecreëerd voor een Android-telefoon”

In de Cyber Security Special spreekt Business AM met gerenommeerde specialisten op het gebied van cyberbeveiliging. In de aflevering van deze week is dat Eddy Willems, Security Evangelist en Global Security Officer bij G DATA CyberDefense. Hij legt zijn visie op ransomware en cybercriminaliteit uit.


Beluister hier de volledige aflevering van de Cyber Security Special met Eddy Willems:


  • Willems werkt al aan cyberbeveiliging sinds de jaren 90. Hij legt uit dat cybercriminaliteit geen nieuw fenomeen is: “Een diskette heeft de basis gezet voor wat we nog altijd die grote ransomware aanvallen noemen.”
  • Bedrijven die betalen om hun gehackte computers weer vrij te krijgen, begrijpt hij. Maar Willems vindt dat je er nooit aan toe moet geven.
  • De cybersecurityspecialist hekelt de openheid van Android-besturingssystemen op smartphones: “Elke acht à tien seconden wordt er een gevaarlijke app gecreëerd voor een Android-telefoon.”
  • Willems gaat ook in op de diensten van het Dark Web en wat politiediensten daar aan kunnen doen: “Het is waanzinnig dat je aan een wapen kan komen op 17 minuten tijd.”

? Alle afleveringen van de Cyber Security Special kan je hier terugluisteren.

Meer