Cryptoveiligheid is grootste zorg voor institutionele beleggers

Niet volatiliteit en regelgeving, maar bezorgdheden over de beveiliging van crypto is de grootste reden dat institutionele beleggers niet investeren in de digitale munten. Dat blijkt uit een enquête van Europa’s grootste gereguleerde hedgefondsmanager voor digitale activa.

Uit het onderzoek blijkt dat 79 procent van de institutionele beleggers en vermogensbeheerders, die gezamenlijk zo’n 108,4 miljard dollar beheren, crypto(on)veiligheid als grootste obstakel zien. Custodians, een financiële instelling die de effecten van klanten in bewaring houdt om te voorkomen dat ze worden gestolen of verloren gaan, zouden hier volgens de beleggers wel een oplossing voor kunnen bieden. 

Het rapport werd opgesteld in opdracht van Nickel Digital Asset Management en omvatte interviews met 50 vermogensbeheerders en 50 institutionele beleggers in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Arabische Emiraten.

Minder verrassend is dat ook volatiliteit een groot obstakel vormt. Wel 67 procent noemde prijsschommelingen als reden, 56 procent haalde ook de marketcap aan en 49 procent vond ook de regelgeving een probleem, blijkt uit het rapport.

Verder werd ook de koolstofvoetafdruk van Bitcoin en andere cryptomunten bij 12 procent van de respondenten genoemd in hun top drie redenen om niet te investeren. 

Optimistisch over cryptoreguleringen

Dat de beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) binnenkort meer bevoegdheden krijgt om de activa te reguleren, vinden de respondenten vooral positief. Gary Gensler, de voorzitter van de SEC heeft het Congres opgeroepen om het agentschap meer autoriteit te geven om de handel in cryptomunten, leningen en platforms te controleren. 

“Als de SEC deze extra bevoegdheden krijgt, denkt 73 procent van de institutionele beleggers en vermogensbeheerders dat dit een positief effect zal hebben op de prijs van crypto en digitale activa. Sterker, 32 procent denkt zelfs dat het een zeer positief effect zal hebben”, meldt het rapport.  

(lb)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.