Frauduleuze cryptomunt “Squid Game” ziet opnieuw monsterrally van meer dan 300 procent: wat is er aan de hand?

Cryptomunt “Squid Game” begint weer hoger te koersen voor onbekende redenen. In de laatste 24 uur steeg de prijs van de frauduleuze strontmunt met meer dan 400 procent.

Toch wel een vreemd gegeven op de cryptomarkt woensdag. Blijkbaar hebben niet alle cryptobeleggers door dat de munt “Squid Game”, met tikker SQUID, een enorme zwendel is. In de laatste 24 uur steeg de prijs van de munt van bijna 0,003 naar zo’n 0,02 dollar per stuk. Een stijging van zo’n 343 procent, om precies te zijn.

De totale marktwaarde van de, inmiddels beruchte, strontmunt zit dus opnieuw in de lift. Momenteel is SQUID weer meer dan 10 miljoen dollar waard. De laatste keer dat Business AM de kapitalisatie van de cryptomunt controleerde, stak er nog “maar” 4 miljoen dollar in de munt.

De rally van SQUID in de laatste 24 uur. Bron: CoinMarketCap.

“Rug pull” van het decennium

Cryptomunt “Squid Game”, dat buiten zijn naam niets te maken heeft met de Zuid-Koreaanse Netflix-hit, biedt geen enkele toegevoegde waarde en is feitelijk niets waard, waarschuwen experten. Sterker nog; je zou er toch geen geld uit kunnen halen, want in de broncode van de munt is het verkopen van de munt onmogelijk gemaakt.

Zo verloren beleggers van de munt deze week miljoenen dollars toen een gigantische portefeuille opeens al zijn munten dumpte. De prijs crashte van 2.800 dollar per stuk naar 0,0008 op vijf minuten tijd. De portefeuille in kwestie is met grote zekerheid in bezit van de makers en ook de enige bron van het marktaanbod. Deze wallet kon als enige dus wel SQUID-munten verkopen.

Dit soort fraude, waarbij de ontwikkelaars van een waardeloze munt gaan lopen met de beleggingen van investeerders, wordt in de cryptomarkt een “rug pull” genoemd. Een truc waar het tapijt onder de voeten van beleggers ruwweg wordt weggetrokken, met andere woorden. De “rug pull” van SQUID is nu al een van de grootste cases van oplichterij in de geschiedenis van cryptomunten.

Wie belegt er in godsnaam nog in SQUID?

Reddit-gebruikers proberen inmiddels uit te zoeken welke arme stakkers nu nog de dode munt opkopen.

“Het is de tweede ronde van het spel, natuurlijk,” grapt iemand op het forum. “Dit is de perfecte gelegenheid om de dip te kopen. De koers kan enkel omhoog gaan”, meent een andere gebruiker ironisch. “Mensen willen een stukje cryptogeschiedenis bezitten”, oppert een andere Redditor.

(NS)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20