Cryptomarkt krijgt nieuwe dreun: Bitcoin-koers duikt onder symbolisch niveau van 20.000 dollar

De twee belangrijkste cryptomunten blijven zwaar onder druk staan. Ze zijn op het moment van schrijven zelfs onder hun symbolische koersniveaus gedoken: Bitcoin hangt onder de 20.000 dollar, en voor 1 Ether-munt betaal je dan weer 999 dollar.

Volgens gegevens van CoinMarketCap stond Bitcoin om 12u20 met een dagverlies van 7 procent op de tabellen en dobberde rond 19.400 dollar. De koers van Ethereum stond de voorbije 24 uur 8 procent in het rood en is even gezakt naar 999 dollar.

Op amper een week tijd is Bitcoin intussen 33 procent van zijn waarde kwijtgespeeld en Ethereum zelfs 42 procent. Ook de kleinere cryptomunten, van Cardano over Ripple tot Dogecoin, krijgen zware klappen.

Zware druk voor MicroStrategy

Een koers onder 21.000 dollar voor Bitcoin zet het softwarebedrijf MicroStrategy, een toonaangevende speler in de cryptowereld, onder zware druk. Het heeft immers Bitcoins in onderpand gegeven voor een lening en kan gedwongen worden om extra waarborgen op te hoesten.

Daarbij is het niet uitgesloten dat het bedrijf tot een noodverkoop van een pakket Bitcoins moet overgaan, wat alleen maar nog meer neerwaartse druk zou zetten op de koers.

Kalmte

Sommige spraakmakende figuren uit de sector manen echter aan tot kalmte. Zo adviseerde hedgefondsbaas Anthony “The Mooch” Scaramucci in een interview met zakenmedium CNBC beleggers om “gedisciplineerd te blijven” en te zoeken naar kansen op lange termijn. In het kader daarvan raadde hij aan om activa te kopen tijdens de marktencrash.

“Mensen zullen op dit debacle terugkijken en zeggen: ‘Ik wou dat ik vers geld had om me in te kopen’”, aldus Scaramucci. The Mooch opperde dat de markt “nog wel wat meer naar beneden zou kunnen benen”, maar dat er genoeg koopkansen waren.

(evb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20