Cryptobeurs Coinbase kondigt zijn missie voor 2022 aan: 2.000 toptalenten aanwerven

De grootste Amerikaanse cryptobeurs wil zijn ploeg fors uitbreiden om zijn Web3-ambities waar te maken.

Cryptobeurs Coinbase pakte vandaag uit met zijn grootste doelstelling voor dit jaar. Het bedrijf met een marktwaarde van 42 miljard dollar en zeker 73 miljoen gebruikers wil zo’n 2.000 nieuwe werknemers aanwerven. Coinbase zoekt vooral naar profielen van (product)designers en ingenieurs.

De Amerikaanse digitale beurs wil zijn nieuwe werknemers vermoedelijk inzetten voor de ontwikkeling van de Coinbase Wallet, een eigen cryptowallet. Coinbase gaf ook aan dat de komst van Web3, een zogenoemde gedecentraliseerde versie van het huidige Web2.0-internet, verschillende opportuniteiten creëert voor het bedrijf.

“Sector staat nog in de kinderschoenen”

Coinbase kent sinds het debuut van zijn reclamespotje tijdens de Superbowl van afgelopen weekend, die iets minder goed verliep voor het bedrijf dan gepland, een enorme toevloed aan nieuwe gebruikers. De onderneming lanceert tegelijkertijd een hoop nieuwe advertentiecampagnes om het gebruik van cryptomunten te promoten.

“We zien enorme mogelijkheden voor de toekomst van Web3. We geloven dat deze sector nog in de kinderschoenen staat en dat het bouwen van mogelijkheden om individuen deel te laten nemen aan crypto van cruciaal belang is om de toepassing van de volgende generatie te stimuleren”, zegt Coinbase-Chief People Officer L.J. Brock. 

Nog volgens Brock zouden die toekomstige toepassingen vooral voorkomen in de vorm van producten zoals NFT’s, ofwel eigendomsrechten van stukjes kunst en andere objecten die verankerd zijn op de blockchain, en gebruiksvriendelijke doch veilige cryptowallets.

(am)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20