Cryptobeurs Binance moet ook in Italië activiteiten staken

Cryptobeurs Binance mag ook in Italië geen diensten meer aanbieden. Dat heeft de Italiaanse financiële toezichthouder Consob bekendgemaakt. Italië is het zoveelste land dat actie onderneemt tegen Binance, een van de grootste beurzen ter wereld op het gebied van cryptomunten als bitcoin.

De financiële waakhond van het Verenigd Koninkrijk verbood Binance vorige maand. Toezichthouders in de Verenigde Staten, Duitsland, Japan en Thailand keerden zich ook al tegen het platform. In de VS wordt Binance onderzocht door justitie en de belastingdienst. Het bedrijf wordt verdacht van meewerken aan witwassen van geld en belastingontduiking.

Binance doet er veel aan om onder toezicht uit te komen. Zo is het bedrijf officieel gevestigd op de Kaaimaneilanden. Er is een kantoor in Singapore, maar het bedrijf heeft geen officieel hoofdkantoor. Volgens oprichter Changpeng Zhao is dat omdat het bedrijf decentraal werkt, net als de cryptomunten waar het in handelt.

Qua handelsvolume lijkt Binance veruit de grootste cryptobeurs ter wereld te zijn. Volgens de vergelijkingswebsite CryptoCompare is de afgelopen 24 uur voor ruim 14 miljard dollar aan digitale munten verhandeld op het platform. De eerstvolgende concurrent verhandelde in dezelfde tijdspanne 8 miljard dollar.

Meer
Mijn Volglijst

Olieprijs stijgt

02/12/2021 19:44

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag gestegen. Bij een settlement van 66,50 dollar werd een vat West Texas Intermediate 1,4 procent duurder.

OPEC en zijn bondgenoten zullen de productie in januari conform de bestaande afspraken met 400.000 vaten per dag verhogen, ondanks de zorgen over de mogelijke impact van de omikron-variant van het coronavirus. Dit is de uitkomst van de OPEC+ vergadering die donderdag werd gehouden.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20