Crevits pompt jaarlijks 20 miljoen in cyberveiligheid Vlaamse bedrijven

Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits (CD&V) heeft in een persbericht aangekondigd dat ze jaarlijks 20 miljoen euro zal investeren om de knowhow rond cybersecurity bij ondernemers en kmo’s te versterken.

Vlaanderen wil de basiskennis van ondernemers en kmo’s rond cybersecurity verbeteren. Hiervoor zal Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits (CD&V) jaarlijks 20 miljoen investeren, in samenwerking met het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO). Dat heeft ze aangekondigd in een persbericht.

In het voorjaar van 2020 lanceert het ministerie alvast een website met tips en tricks over hoe om te gaan met cyberveiligheid. VLAIO zal vervolgens cybersecurityspecialisten aanstellen die bedrijven moeten coachen. De focus ligt daarbij op de bedrijfsleiders. Ongeveer de helft van het budget – 9 miljoen euro – zal hier naartoe gaan.

Centen voor onderzoek

De andere helft is voor innovatie weggelegd. 8 miljoen euro gaat naar universitair onderzoek rond veilige communicatie, zoals software- en applicatiebeveiliging. De resterende 3 miljoen pompt de minister in het opleidingsaanbod voor bedrijven en het leerplichtonderwijs.

‘Ondernemers en bedrijven gaan steeds meer de weg van digitalisering op, dat is ook noodzakelijk en juichen we toe’, aldus Crevits. ‘ Maar het is niet zonder risico. Er is een degelijke beveiliging van uw bedrijf nodig op het vlak van software en applicaties. Vlaamse kennisinstellingen hebben heel wat knowhow op dit domein. We willen dat die kennis ook goed doorstroomt naar het bedrijfsleven en de vele kmo’s.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20