Craig Wright, de man die al jarenlang beweert de uitvinder van Bitcoin te zijn, lijkt zijn overtuigingsstrijd te staken

Een Australische computerwetenschapper genaamd Craig Wright probeert al jaren de wereld ervan te overtuigen dat hij Satoshi Nakamoto is. Dat is de Japanse schuilnaam van de mysterieuze ontwikkelaar van ’s werelds oudste en meest waardevolle cryptomunt, BTC.

Waarom is dit belangrijk?

Wright en David Kleiman, zijn zakenpartner, beweerden deel uit te maken van een team ontwikkelaars dat onder het pseudoniem ‘Satoshi Nakamoto’ de eerste miljoen Bitcoins heeft gemijnd. Kleiman overleed echter in 2013 op 46-jarige leeftijd. Zijn familie klaagde Wright aan om mee te kunnen beschikken over de portefeuille met de riante som Bitcoins. Maar de crypto-wallets van Satoshi zijn nooit meer aangeraakt sinds januari 2009, vlak na de creatie van de eerste Bitcoins. En daar ligt dan ook het probleem met de beweringen van Wright.

In het nieuws: De berucht-beroemde Craig Wright liet woensdag via Twitter weten dat hij mogelijk een einde maakt aan zijn kruistocht om de wereld ervan te overtuigen dat hij de grondlegger van crypto is.

  • De tweet: "Ik ben te lang te boos geweest omdat ik gaf om externe validatie", klonk het. "De enige validatie die ik nu zoek is van mijn familie en van het zien dat mijn ideeën tot bloei komen en gebruikt worden door de wereld. Niet iedereen wil wat ik te bieden heb..."
https://twit
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer