Coucke herschikt vrijetijdsimperium in Durbuy

Alychlo, het investeringsbedrijf van Marc Coucke, verwerft in Durbuy de controle over LPM Holding, via de uitkoop van de familie Maerten. Die holding overkoepelt Adventure Valley, het hotel Le Sanglier des Ardennes en Durbuy Golf Resorts.

In het nieuws: Een herschikking van Alychlo’s vrijetijdsactiviteiten in het Ardense toerismestadje Durbuy. Bart Maerten, die een achttal jaar geleden een alliantie maakte met Marc Coucke om Durbuy toeristisch uit te bouwen, stapt uit LPM Holding.

Meer details:

  • Dat betekent vooral dat de belangrijkste toeristische, horeca- en zakelijke activiteiten – Adventure Valley, Le Sanglier des Ardennes en Durbuy Golf Resorts – voortaan volledig gerund worden door Alychlo.
  • Sterrenchef Wout Bru, die volgens Alychlo “een cruciale rol speelt in het groeiverhaal”, blijft als kleine aandeelhouder wel nog betrokken bij LPM Holding.
  • Een ander bedrijf, LPM Events, komt dan weer volledig onder de controle van de familie Maerten. Dat organiseert kinderkampen en bosklassen. “LPM Holding en LPM Events zullen voortaan afzonderlijke paden bewandelen”, zegt Alychlo.
  • Ook de muziekstudio Durbuy Music komt volledig in handen van de familie Maerten.

👉 Met deze strategische splitsing zullen zowel LPM Holding als LPM Events elk een unieke bijdrage blijven leveren aan de regio Durbuy. LPM Holding zal zich blijven richten op investeringen in gastvrijheid en recreatie, terwijl LPM Events zich zal concentreren op het organiseren van kinderkampen”, zo vat Alychlo samen.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.