Coronabesmettingen en ziekenhuisopnames op plateau

De coronacijfers in ons land dalen niet langer, maar lijken zich op een plateau te bevinden. Dat is vooral duidelijk als we het aantal nieuwe besmettingen per dag en het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames bekijken. Het aantal overlijdens blijft wel langzaam dalen.

De voorbije week zijn elke dag gemiddeld 183 Covid-patiënten in het ziekenhuis opgenomen. Een week eerder lag dat aantal een heel klein beetje hoger, op 186.

Donderdag is het totale aantal gehospitaliseerde coronapatiënten gedaald tot 2.873. Het was al van oktober geleden dat dat aantal onder de grens van 3.000 Covid-patiënten was gezakt.

Gemiddeld 2.176 besmettingen

Ook het aantal nieuwe besmettingen per dag daalt niet langer. Dagelijks komen er nu gemiddeld 2.176 besmettingen bij. Dat zijn cijfers van de week van 2 tot 8 december.

Dat aantal ligt amper 1 procent lager dan dat van de week voordien. Tussen 25 november en 1 december werden er elke dag gemiddeld 2.178 nieuwe besmettingen vastgesteld.

Vooraleer de overheid versoepelingen wil doorvoeren, moet het gemiddelde aantal besmettingen per dag dalen tot onder de 800. Er is dus nog wat werk aan de winkel.

Elke dag 30.600 coronatesten

Nog in de week van 2 tot 8 december werden elke dag gemiddeld 30.600 coronatesten afgenomen. Dat aantal is licht gestegen in vergelijking met een week eerder, toen dagelijks zo’n 29.600 testen werden afgenomen.

De positiviteitsratio, het aantal positieve testen in vergelijking met het totale aantal, ligt nu op 8,4 procent. Iets meer dan acht coronatesten keert dus positief terug.

Gemiddeld 95 overlijdens

Het aantal overlijdens daalt wel langzaam verder, tot gemiddeld 95 per dag. Ook dat zijn cijfers van de week van 2 tot 8 december. Vorige week sprak Sciensano nog van 106 overlijdens per dag. 

Meer