Coronavirus: meer besmettingen en opnames, maar minder overlijdens

De toename van het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus blijft in België zijn hernieuwde versnelling verder te zetten. Dat blijkt uit cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano. Anderzijds toonden de statistieken dat bij de gemiddelde ziekenhuisopnames en overlijdens wel nog steeds een verdere daling kon worden opgemerkt. De jongste dagen namen de ziekenhuisopnames echter wel weer toe.

Sciensano toonde dat er tussen 5 en 11 december gemiddeld 2.274 nieuwe besmettingen per dag werden geregistreerd. Dat betekent een stijging met 6 procent tegenover de week voordien. Zondag en maandag waren er nog een toename met respectievelijk 1 procent en 3 procent gemeld.

Opnames

De cijfers geven verder nog aan dat in alle Vlaamse provincies, op uitzondering van Vlaams-Brabant, een toename moest worden genoteerd. De sterkste toename werd opgetekend in de provincie Antwerpen, waar het aantal besmettingen met 13,4 procent is gestegen. In Wallonië was er ook een toename in Namen en Henegouwen.

Tussen 8 tot 14 december bleken de ziekenhuizen dagelijks gemiddeld 182 patiënten in het ziekenhuis te hebben opgenomen. Dat was een daling met 6 procent tegenover de week voordien. Maandag werden er nog 120 opnames gemeld. Er konden echter ook 49 mensen het ziekenhuis verlaten nadat ze genezen waren verklaard.

Er lagen maandag in totaal nog 2.888 coronapatiënten in het ziekenhuis. Dat betekende opnieuw een stijging, want zaterdag werden 2.772 patiënten geteld. Op de intensieve zorgen was er wel sprake van een daling tot 614 patiënten, waarbij 393 slachtoffers moesten worden beademd.

Verenigde Staten

In de Verenigde Staten is inmiddels gestart met de eerste vaccinaties. De eerste dosissen werden gereserveerd voor de gezondheidswerkers. In de Verenigde Staten zijn inmiddels al meer dan 300.000 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting gestorven.

‘Dat komt overeen met de volledige bevolking van een stad zoals Pittsburgh of St. Louis,’ merkt de krant The New York Times op. Het land telt gemiddeld meer dan 2.400 overlijdens per dag.

In Azië is Singapore het eerste land dat het vaccin van Pfizer heeft goedgekeurd. De Aziatische stadsstaart zal ook vaccins kopen van Moderna en het Chinese bedrijf Sinovac.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20